FI | EN | DE | RU

← Takaisin etusivulle

Kyyttöjä ja Koivuja

Paimenloma Mikkelin maaseudulla

Paimenloma - Koivurannan Lomamökit

Koe aitoa maatilanelämää ja nauti lomastasi täysin varustellussa lomamökissä Kyyveden rannalla.

Koivurannan Lomamökeillä voitte nauttia aidosta maalaistunnelmasta ja päästä tutustumaan maatilan menoon. Saatte tutustua tilan suomenkarjan lehmiin eli kyyttöihin, sekä tilan muihin eläimiin kanoihin ja kissoihin. Puitteet lomallenne on viihtyisät, järven ja luonnon ollessa lähellä.

lomamökki

Majoitus

mökki

Paimenlomalla saatte asua tilan vanhassa päärakennuksessa, joka on rakennettu vuonna 1936. Mukavuuksista ei tällä lomalla tarvitse silti tinkiä. Täysin remontoidussa Pihlaja-mökissä on kaksi makuuhuonetta, parvi, tilava keittiö ja olohuone, sekä kylpyhuone saunoineen.


Mökinvarusteina mm. astianpesukone, pyykinpesukone, televisio, wifi ja satelliittikanavat.


Aamun voitte aloittaa nauttimalla aamupalan mökin katetulla sisäterassilla tai hyvällä säällä ulkoterassilla. Illalla voitte grillata mökin omassa kesäkeittiössä. Mökin piha rajautuu lehmien laitumeen, joten lehmien tarkkailu on helppoa. Mökkiin kuuluu myös oma rantasauna, aitta, grillipaikka ja soutuvene parin sadan metrin päässä rannalla.

Aktiviteetit

paimenloma

Paimenlomalla saatte kattavan tietopaketin tilan elämästä ja eläimistä.


Tehtäviinne kuuluu lehmien laskeminen päivittäin ja kunnon tarkkailu. Kanat täytyy ruokkia päivittäin ja vaihtaa heille juomavesi. Saatte myös halutessanne kerätä munat omaan käyttöönne.


Paimenlomalla teille jää runsaasti aikaa nauttia maalaistunnelmasta. Tilalla on lainattavissa polkupyöriä vapaasti, joten pyöräretket lähiympäristöön onnistuvat helposti. Kyyvesi tarjoaa upeat kalastusmahdollisuudet, saaliin voitte nauttia, vaikka grillattuna ja pikkusintit tuoda tilan kissoille. Pihlaja mökin tasainen pihamaa sopii loistavasti pihaleikkeihin.

Info

Tilan eläimet

Kasvatamme Koivurannan tilalla suomenkarjaa eli kyyttöjä, jotka ovat Suomen alkuperäinen lehmärotu. Suomenkarjan lehmät ovat erittäin ystävällisiä, uteliaita ja ovelia. Jos porttia ei ole suljettu kunnolla, suomenkarjan lehmät kyllä keksivät keinon avata portti.

Lehmien lisäksi Koivurannan tilalla asustaa kanarouvien lauma, sekä kukko, jotka kuopsuttavat pihamaalla. Tilan kissat tervehtivät vieraitamme pihapiirissä.

Vaativuus

Paimenlomalla et tarvitse aiempaa osaamista. Kerromme teille alkuinfossa kattavasti tilan toimista ja eläinten hoidosta.

Tarvikkeet

Normaalit sään mukaiset ulkoiluvarusteet, jotka sopivat myös eläinten hoitoon. Suosittelemme lisäksi kumisaappaita.

Tilan tuotteet

Koivurannan tilan tuotteita on myynnissä suoraan tilalta: suomenkarjan lihaa, juustoja ja jäätelöä. Lue lisää tilan tuotteista.

Kauppa

Pyydämme teitä huomioimaan, että lähimmät kaupat sijaitsevat 24km päässä mökiltä.

Sijainti

Koivurannan Lomamökit sijaitsevat 65km päässä Mikkelistä. Lähimmät palvelut löytyvät Haukivuorelta 24km, Pieksämäeltä 32km tai Kangasniemeltä 25km.

Lisäpalvelut

Lypsyhetki "Mistä maito tulee?"

Lypsyhetkessä noudamme lehmän laitumelta ensin navettaan. Opettelemme lehmän käsin lypsämistä perinteiseen tapaan ja kokeilemme lypsykoneen käyttöä. Tuoretta maitoa saa myös maistaa ja lypsetyn maidon saa mökille mukaan.

Kesto noin 90 minuuttia

Hinta 100€ / max 5hlö

lehmän lypsäminen

Jäätelön valmistus

Valmistamme Koivurannan tilalla jäätelöä tilan lehmien maidosta ja kotimaisista marjoista. Pääsette tutustumaan jäätelön tekoon jäätelökoneella ja valitsemaan maut omiin jäätelöihinne. Saatte mukaanne n. 15 purkkia (100g) valmista jäätelöä. Voitte myös suunnitella omat etiketit jäätelöpurkkeihinne.

Kesto noin kaksi tuntia

Hinta 250€ / max 5hlö

jäätelö

Hinnasto

Paimenloma kesä 2024

31.5-7.6 590€ / 7vrk

10.6-17.6 590€ / 7vrk

2.7-9.7 650€ / 7vrk

9.7-16.7 650€ / 7vrk

16.7-23.7 650€ / 7vrk

6.8-13.8 650€ / 7vrk

Hintaan sisältyy majoitus kahdelle aikuiselle ja 1-3 lapselle, infopaketti ja tilan esittely. Voit kysyä myös muuta ajankohtaa

Lisäpalvelut

Suosittelemme varaamaan lisäpalvelut viimeistään viikkoa ennen varauksen alkua.

  • Loppusiivous 70 €
  • Liinavaatteet 12 €/hlö
  • Jäätelön valmistus 250 €
  • Lypsyhetki 100 €
  • Aamiainen 15 €/hlö ja 7€/alle 12v.

Varaaminen

Varaa nyt oma elämyksesi maaseudulla ja tule nauttimaan maatilan elämästä paimenlomille Koivurannan Lomamökeille!

Varaa paimenloma laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@koivuranta.net

paimenloma

← Takaisin etusivulle